Toți copiii citesc – resurse educaționale pentru clasa 1

Resursele de pe această pagină, accesibile în mod gratuit, au fost elaborate pentru învățătorii de clasa 1 și elevii lor, pentru predarea-învățarea disciplinei „Comunicare în limba română”. Ele exemplifică modul în care se poate facilita dezvoltarea competențelor de literație vizate în programa școlară la acest nivel de clasă, pornind de la o carte ilustrată pentru copii.

Cele cinci seturi de fișe de lucru concepute fiecare pornind de la câte o carte includ propuneri de activități care contribuie mai ales la dezvoltarea următoarelor arii majore ale citirii: decodare și corespondență fonem-grafem, vocabular, fluență și comprehensiune.

Demersurile de învățare sugerate în fișele de lucru pot fi înțelese mai bine dacă parcurgeți cursul online Toți copiii citesc, precum și dacă răsfoiți ghidul metodologic.

Pentru a stabili dacă resursele de față sunt potrivite pentru toți elevii din clasă, recomandăm evaluarea diagnostică individuală a nivelului de dezvoltare a citirii la fiecare elev din clasă, folosind Inventarul informal de citire, prezentat și explicat în cursul online.

Ghid pentru învățători – clasa 1

Participă la un webinar live

Citește ultimul articol
Abonează-te la newsletter
Școli cu ScLipici

Sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

dezvoltat și realizat de
Sponsor principal
cu sprijinul
Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu PEPCO România 2020. Designed by Node