Laborator de literație

Un laborator de literație oferă diverse activități de dezvoltare accelerată a competențelor de literație timpurie, în afara lecțiilor, pentru grupuri mici de elevi din clasele primare care – din diverse motive – au nevoie de sprijin suplimentar semnificativ pentru a ajunge să citească și să scrie la nivelul adecvat curriculumului aferent clasei lor.

Aceste resurse vin în sprijinul profesorilor de învățământ primar pentru facilitarea predării disciplinei Comunicare în limba română. Ele au fost dezvoltate cu gândul la acei copii care realmente au nevoie de clasa pregătitoare înainte de-a avansa în clasa 1, copii care, înainte de-a veni la școală, nu (prea) au avut parte de povești, nu au răsfoit cărți ilustrate pentru copii, nu au avut ocazii favorabile deprinderii citit-scrisului.

Resursele de pe această pagină, accesibile în mod gratuit, au fost elaborate pentru învățătorii de clasa 1 și elevii lor, pentru predarea-învățarea disciplinei „Comunicare în limba română”. Ele exemplifică modul în care se poate facilita dezvoltarea competențelor de literație vizate în programa școlară la acest nivel de clasă, pornind de la o carte ilustrată pentru copii.

Cele cinci seturi de fișe de lucru concepute fiecare pornind de la câte o carte includ propuneri de activități care contribuie mai ales la dezvoltarea următoarelor arii majore ale citirii: decodare și corespondență fonem-grafem, vocabular, fluență și comprehensiune.

Resursele de pe această pagină, accesibile în mod gratuit, au fost elaborate pentru învățătorii de clasa a 2-a și elevii lor, pentru predarea-învățarea disciplinei „Comunicare în limba română”. Ele exemplifică modul în care se poate facilita dezvoltarea competențelor de literație vizate în programa școlară la acest nivel de clasă, pornind de la o carte ilustrată pentru copii.

Cele cinci seturi de fișe de lucru concepute fiecare pornind de la câte o carte includ propuneri de activități care contribuie mai ales la dezvoltarea următoarelor arii majore ale citirii: vocabular, fluență și comprehensiune.

Participă la un webinar live

Citește ultimul articol
Abonează-te la newsletter
Școli cu ScLipici

Sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

dezvoltat și realizat de
Sponsor principal
cu sprijinul
Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu PEPCO România 2020. Designed by Node