Laborator de literație
Un laborator de literație oferă diverse activități de dezvoltare accelerată a competențelor de literație timpurie, în afara lecțiilor, pentru grupuri mici de elevi din clasele primare care – din diverse motive – au nevoie de sprijin suplimentar semnificativ pentru a ajunge să citească și să scrie la nivelul adecvat curriculumului aferent clasei lor.
„(…) o intervenție rapidă, acolo unde sunt copiii, în zona de risc, din pricina competenței de literație nedobândite; un astfel de program ajută foarte mult.”
– profesor, Școala cu scLipici 2020

Laboratorul de literație este parte a strategiei școlii de a îmbunătăți rezultatele elevilor, un context de experimentare unde profesorii testează demersuri inovatoare, personalizate, iar școala implică voluntari și mobilizează resurse din comunitate în sprijinul copiilor pentru care accelerarea dezvoltării competențelor de citit-scris este o urgență.

Vezi școlile care au deschis laboratoare de literație
Descarcă ghidul și testează activitățile de învățare în Laboratorul de literație!
Descarcă Ghidul organizatorilor pentru laboratorul de literație în școală.
Newsletter

Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Școli cu ScLipici

Un proiect derulat sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

dezvoltat și realizat de
Sponsor principal
cu sprijinul
Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu PEPCO România 2020. Designed by Node