Ajută-ne să adunăm fonduri pentru ca 350 de copiii să participe la școala de vară cu scLipici unde vor învăța să scrie și să citească.

Ce este „Schimbă cărți, schimbă o viață”?

Este o întâlnire în care celebrăm cărțile la nivel local, construim o echipă și de strângem fonduri atât de necesare pentru copiii din mediul rural. La școală, la locul de muncă sau cu prietenii poți găzdui un astfel de eveniment. Ideea este să aduci la eveniment minim o carte preferată din propria bibliotecă și să „cumperi” alte cărți aduse de prietenii sau colegii tăi în schimbul unei donații. Mai mulți invitați la eveniment, mai multe cărți care pot fi schimbate, mai multe fonduri pentru școlile de vară cu scLipici.

Găzduirea unei întâlniri „Schimbă cărți, schimbă o viață” este o modalitate excelentă de a aduce împreună iubitori de cărți, de a găsi inspirație pentru propria bibliotecă și de a ne ajuta să adunăm fondurile necesare celor 15 școli din mediul rural care organizează vacanța aceasta 10 zile de școală de vară pentru a accelera dezvoltarea literației la copiii care încă întâmpină dificultăți.

Anul acesta avem 3 personaje de poveste care te vor însoți: Alma, Tomi și Mama antilopă. Înscrie-te să organizezi o întâlnire „Schimbă cărți, schimbă o viață” și vei primi un kit online de promovare personalizat cu unul dintre aceste personaje astfel încât să poți crește vizibilitatea evenimentului tău.

Cum se oganizează o întâlnire

„Schimbă cărți, schimbă o viață”?

1. Alege o oră și o dată din perioada 27 mai – 1 iunie 2023 pentru a schimba cărțile.

2. Găsește un loc care este vizitat de mulți oameni în fiecare zi, cu spațiu suficient pentru a răsfoi o carte bună.

Plasarea cărților acolo unde oamenii s-ar putea să nu se aștepte să fie, poate fi o modalitate excelentă de a încuraja interacțiunea. Desigur, întâlnirea poate avea loc și online.

3. Stabilește-ți un obiectiv de fundraising.

Exemplu:
  • Întâlnirea are loc la școală: 150 de elevi aduc fiecare câte o carte și donează 5 lei pentru a lua altă carte;
  • Întâlnirea are loc într-o companie: convinge 30 de colegi să ofere o carte și să doneze 25 de lei pentru a lua altă carte la schimb. 

4. Creează o pagină a evenimentului pe social-media

Descarcă de aici afiș, cover, post sau story. 

5. Promovează evenimentul.

Distribuie pagina familiei și prietenilor, pe rețelele sociale, în ziarul local sau în buletinul informativ al școlii sau companiei pentru a atrage oameni la eveniment.

6. Încurajează oamenii să doneze cărți „bune”, nu de care și-ar dori să scape.

Autori contemporani, subiecte de actualitate, cărți care le-au plăcut atât de mult că și-ar dori ca întreaga lume să le citească.

7. Coordonează acțiunea.

Amenajează o zonă de colectare pentru schimbul de cărți. Afișează apoi toate cărțile pe o masă și o cutie pentru donații. Stabilește un timp pentru ca toată lumea să caute o carte pe care ar dori să o ia acasă în schimbul unei donații.
Citiți, jucați-vă, povestiți despre cauza copiilor cu scLipici. La final colectează banii pentru fiecare carte aleasă.

8. Odată ce ai adunat toate fondurile, donează-le în contul Fundației Noi Orizonturi

RO82 BACX 0000 0012 5206 0000 (menționează că faci o donație pentru Școli cu scLipici)

9. Bucură-te de noile tale cărți.

Participă la un webinar live

Citește ultimul articol
Abonează-te la newsletter
Școli cu ScLipici

Sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

dezvoltat și realizat de
Sponsor principal
cu sprijinul
Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu PEPCO România 2020. Designed by Node