Clubul familiei
Mâini, Inimi și Minți dibace

Te-ai întrebat vreodată cum am putea să avem familiile aproape în eforturile grădinițelor de a dezvolta copii armonioși, care să se bucure de explorările aduse de învățarea prin joacă?

Dacă răspunsul este da și dacă implicarea familiei este un obiectiv pe care îl urmărește și grădinița sau școala ta, te invităm să te înscrii în programul nostru pentru a deschide un club al familiei!

Despre clubul familiei

Clubul familiei Mâini, Inimi și Minți Dibace este o abordare care pune accentul pe sprijinirea adulților din familie astfel încât aceștia să-i crească pe copii așa cum și-ar fi dorit să fie și ei îngrijiți în copilărie.

Atelierele clubului au scopul de a sprijini familiile să fie cea mai bună variantă a lor în fața propriilor copii, comunitatea fiind resursa de bază.

Desfășurarea programului

Anul acesta pilotăm întregul program în 7 comunități din județul Bistrița pe care le vom selecta în perioada 12 aprilie – 2 mai.

Cu încredere că experiențele vor fi cele potrivite pentru cei direct implicați, ne dorim ca astfel de cluburi să fie extinse în anii următori în cât mai multe comunități din întreaga țară.

Descarcă ghidul aplicantului pentru a vedea ce ai de făcut pentru a deschide un club al familiei în școala sau grădinița ta.

Înscrie școala sau grădinița ta pentru a deschide un club al familiei. Termen 29 aprilie 2021.

Beneficii pentru părinți

Mâini dibace

Cunosc și integrează în relaționarea cu copilul cel puțin trei noi modalități practice prin care contribuie la dezvoltarea armonioasă a acestuia.

Inimi dibace

Obțin sprijin emoțional în grup. Văd relațiile cu copiii, partenerii de viață, colegii, părinții altfel, prin exersarea întrebărilor și a răspunsurilor la nevoile de bază ale copilului.

Minți dibace

Cunosc cel puțin 3 modalități prin care dezvoltă curiozitatea copiilor pentru lectură. Aplică în lecturile sugerate cel puțin o tehnică care contribuie la dezvoltarea limbajului timpuriu.

Timp de 8 săptămâni vom desfășura activități pentru a construi atât pentru adulții din comunitate cât și pentru copiii de grădiniță mâini, inimi și minți dibace.

Newsletter

Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Clubul Familiei

dezvoltat și realizat de
Sponsor principal
PARTENER IMPLEMENTARE
Partener Județean
Logo ISJ BN

cu sprijinul

Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu PEPCO România 2020. Designed by Node